Over ons

Hallo lieve bezoeker,

Ik ben Silke, het gezicht achter Vuurvliegje leest. Wat fijn dat je mijn webshop bezoekt. Graag vertel ik je wat meer over wie ik ben en wat ik doe. 

Boeken vormen een rode draad doorheen mijn leven. Zo was ik als kind een echte boekenwurm en verslind ik ook nu heel wat boeken. Er is zoveel boeiends te lezen! 

Ik ben leerkracht secundair onderwijs, afgestudeerd in 2007 voor de vakken Nederlands en muzikale opvoeding. Daarna combineerde ik mijn job in het onderwijs met een opleiding tot leerlingenbegeleider (bachelor na bachelor zorgverbreding en remediërend leren) aan de Arteveldehogeschool, waar ik met onderscheiding afstudeerde. Mijn bachelorproef was een buddy-project dat ik opstartte voor leerlingen met dyslexie. Daarvoor ontving ik de prijs van de beste bachelorproef. 

Na 12 jaar ervaring op te doen in het onderwijs als leerkracht Nederlands, besloot ik om mijn vleugels uit te slaan. Ik werk nu als leerkracht bij TheA (therapeutisch atelier), kinder- en jeugdpsychiatrie te Duffel. 
Ik studeerde in 2019 met onderscheiding af als leescoach bij Odisee hogeschool. 
Ik volg op zeer regelmatige basis nascholingen en workshops. 

Ondertussen ben ik mama geworden van twee kids van 4 en 7 jaar en ook leesmama op hun school. 
Ik zie hoe mijn kleine leeswurmen genieten van hun verhaaltje voor het slapengaan. Boekjes kan je hier thuis overal vinden. De kids nemen zelf ook heel vaak een boekje vast, heerlijk toch! 
Zelf ben ik ook fan van prentenboeken. De mooie verhalen, betoverende prenten en dolle personages zorgen voor heerlijke leesmomenten. 

Ik wil jullie graag laten kennismaken met heel wat verborgen schatten. Zorgvuldig selecteerde ik de prentenboeken en producten die je op de site terugvindt. Ik vind het belangrijk om een goede match te maken tussen je kind en een boek. Zo zijn sommige verhalen iets te druk voor kinderen die voor het slapengaan nood hebben aan wat rust. Sommige verhalen kaarten onderwerpen aan waar het ene kind zich in herkent maar het andere niet. 
Daarom is elk boek vergezeld van een persoonlijk leesadvies en krijgen jullie ook bij elk bestelling leestips om met de verhalen aan de slag te gaan. 

Ik organiseer regelmatig voorleesnamiddagen. Op die momenten leest Vuurvliegje voor maar wordt er ook geknutseld, gekookt, gespeeld, toneeltjes gedaan, doen we yoga en nog veel meer. Houd de website, Facebook en Instagram in de gaten voor meer nieuws!

Daarnaast ondersteun ik graag scholen en leerkrachten bij hun lees- en taalbeleid. 

Vragen of graag leesadvies op maat? Stuur me een berichtje! 

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik kinderen een duwtje in de rug kan geven naar meer leesplezier. 

Geniet van jullie verhalen!